HTML

Lakásfelújítás

Úgy döntöttem, kicsit lelakott 45nm-es panellakásomat felújítom. A felújítás folyamatát, ötleteimet, alaprajzokat, látványterveket, költségszámításokat, költségeket fogok itt publikálni mindenki okulására és a munka naplózása végett.

Friss topikok

  • AlfGab: Sziasztok! A DPS igen jó példa arra, hogy a Barrisol kiváltható minőségi romlás nélkül is, sok es... (2016.09.17. 19:35) Dupla jóhír: zuhany és feszített fólia
  • AlfGab: @pkrisko: Sziasztok! Azóta már jóval lejjebb mentek az árak, a gipszkartonnal igenis összehasonl... (2016.09.17. 19:27) Feszített fólia álmennyezet és fal
  • tanarbazis: Sziasztok! A szakember keresés új formája! Várjuk a szakembereket és szakembert keresőket. Gyors... (2015.11.11. 19:22) Az elektromos szerelvényekről
  • Amon: @Horváth János: A Jószakit nem próbálgatom, mert már nagyon régen becsuktam az Iwiw hozzáférésemet... (2011.09.08. 11:53) Mesteremberek az interneten
  • Amon: @Horváth János: Számoltam vele, igazából 10cm-ről sincs szó, ahol falvastagság van. A tolóajtó ped... (2011.09.05. 10:04) Új alaprajz - Az első ötlet

Archívum

Feedek

Feszített fólia álmennyezet és fal

2011.09.05. 14:30 Amon

Nem túl régen olvastam egy érdekes dologról, mégpedig a feszített fóliás rendszerről. Hajtás után a konklúzió.

A kivitelezés kétségtelenül jól néz ki, és könnyen kezelhető, mivel a Barrisol feszített fólia-rendszer vízálló, szilárd, szárazon építhető álmennyezetet és oldalfali burkolatot jelentene.

A fenti linken látható ízelítők között vannak, amelyek elég jól néznek ki. Ráadásul ki lehetne váltani vele a többszöri glettelés, utána csiszolás periodikus műveletet, anélkül is szép, sima, és ha az ember szeretné, akkor tükörfényes felületet kaphat.

Ugyancsak érdekes megoldás, hogy ha fényáteresztő fóliát rendel az ember, akkor gyakorlatilag egy beépített rejtett-világításos fali vagy mennyezeti panel kapható.

Az egyetlen buktatója a dolognak az ára. Hozzávetőlegesen (nem konkrét munkára) 35-40 000 Ft / négyzetméter árat adtak meg. Igaz, ebben benne van az anyag, a szállítás és a szerelés is.

Majd összeszámolom, hogy ez hogyan viszonyul egy négyzetméter gipszkartonozáshoz, illetve a várható felárat megéri-e, hogy készen kapom a felületet, sem glettelni, sem csiszolni, de még festeni sem szükséges.

Ráadásul, ha hinni lehet a válaszlevélben foglaltaknak, a fólia 100%-ban vízálló, tehát lehet, hogy a Zuhanyszobába kerülő előtétfalat is ki lehet váltani vele. Mindenesetre még várok pár cégtől választ a fólia felhasználására.

A kép forrása: Lisys.hu

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://panellakas.blog.hu/api/trackback/id/tr103204207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pkrisko 2011.09.05. 16:40:34

"35-40 000 Ft / négyzetméter árat adtak meg. Igaz, ebben benne van az anyag, a szállítás és a szerelés is."

Azaz jó esetben kb 8-10x annyi, mint a normál gipszkarton, szereléssel! :)

Olga Szafonov 2015.04.26. 11:34:42

Sziasztok,

mi nemrégiben szerettünk volna ilyen feszített mennyezetet, mert nagyon jól tud kinézni.

Mi mondjuk nem a barrisollal csináltattuk, mert az őrült drága volt, de vannak még másik magyar cégek is, akik ezzel foglalkoznak.

Mi olyat kértünk a nappaliba, ami gipszkartonnal van kombinálva, és a fólia alatt van ilyen LED világítás is. Még ezekkel a kérésekkel sem volt annyi az ára, mint amennyit te írtál. Persze lehet, hogy lejjebb mentek az árak a poszt óta.

Ok, drágább mint a gipszkarton, de 1000szer szebb is. Én teljesen beleszerettem.
A cég neve PlafonDesign volt, teljesen vállalható áron elkészítették. Az meg már tényleg őrület, hogy reggel 7re jöttek és estére kész volt a nappali takarítással együtt is.

Nézzetek mer pár fotót a neten, hogy milyen jókat tudnak csinálni.

AlfGab 2016.09.17. 19:27:12

@pkrisko: Sziasztok!

Azóta már jóval lejjebb mentek az árak, a gipszkartonnal igenis összehasonlíthatók. Persze inkább az a kérdés, akarunk e almát körtével?

A feszített fólia egy egészen más jellegű anyag, így másként kell használni, ha többet szeretnénk, mint egy sima kartonos lezárás. Felületében lehet matt, fényes, vagy átvilágítós. Pár éve pedig vászon szerű megjelenése is létezik, nagyon jó akusztikai tulajdonságokkal /2 cm-es vastagság mellett!/.

Az a tapasztalat, hogy aki beleugrik egy ilyen kivitelezésbe, sohasem bánja meg, évek múlva sem. Én így látom.

Alapvetően nálunk két típusa terjed. Az egyik a fényes lakkozott feszített fólia. Egy hihetetlen finom, enyhén tükröződő és sík felületet képez, ezáltal növeli a térérzetet. A másik az átvilágítós feszített fólia. Ennek világítási paraméterei nagyon jók, kevés dologgal lehet ilyen jó minőségű fényt előállítani. Ez utóbbi árban természetesen magasabb a háttér ledes paneljei miatt.

A következő lapot ajánlanám figyelmetekbe, www.feszitett-folia.com. Igyekeztünk hasznos információkat, képeket, projekt leírásokat és sok műszaki tartalmat megosztani, hogy a feszített fólia előnyeiről és hátrányairól reális képet festhessünk.

Akit ár érdekel, az rögtön ugorjon a kalkulátorhoz a www.feszitett-folia.com/cegtortenet/kalkulaljunk/ lapon.

Remélem hasznos lesz számotokra is!

Gábor
süti beállítások módosítása