HTML

Lakásfelújítás

Úgy döntöttem, kicsit lelakott 45nm-es panellakásomat felújítom. A felújítás folyamatát, ötleteimet, alaprajzokat, látványterveket, költségszámításokat, költségeket fogok itt publikálni mindenki okulására és a munka naplózása végett.

Friss topikok

  • AlfGab: Sziasztok! A DPS igen jó példa arra, hogy a Barrisol kiváltható minőségi romlás nélkül is, sok es... (2016.09.17. 19:35) Dupla jóhír: zuhany és feszített fólia
  • AlfGab: @pkrisko: Sziasztok! Azóta már jóval lejjebb mentek az árak, a gipszkartonnal igenis összehasonl... (2016.09.17. 19:27) Feszített fólia álmennyezet és fal
  • tanarbazis: Sziasztok! A szakember keresés új formája! Várjuk a szakembereket és szakembert keresőket. Gyors... (2015.11.11. 19:22) Az elektromos szerelvényekről
  • Amon: @Horváth János: A Jószakit nem próbálgatom, mert már nagyon régen becsuktam az Iwiw hozzáférésemet... (2011.09.08. 11:53) Mesteremberek az interneten
  • Amon: @Horváth János: Számoltam vele, igazából 10cm-ről sincs szó, ahol falvastagság van. A tolóajtó ped... (2011.09.05. 10:04) Új alaprajz - Az első ötlet

Archívum

Feedek

Számító gépesítés

2011.09.08. 12:57 Amon

Eddig nem találtam a projektemhez eléggé könnyen kezelhető számítógépes tervező-szoftvert, ami ráadásul inygenes is. Most azonban van egy - számomra - új versenyző.

SweetHome 3D

Az online használható tervezőprogramok legnagyobb baja a Flash. A kezelés általában nehézkes, a beépített elemek száma szűkös és egyénileg nem bővíthetők. A letölthető szoftverek ezzel szemben általában jók, gyorsak, gépigényesek, csillogók-villogók, bonyolultak és nem utolsó sorban eszméletlenül drágák.

Még a Google SketchUp-ja is, ha szeretnénk 2D-ben is megkapni a megtervezett objektumot, €360. Ez azért egy ilyen "hobbi"-projekthez, mint az én kis lakásfelújításom, elég sok pénz. Nagyon sok, ennyiből kijön a zuhanyszobám komplett munkadíja, beépítendő anyagokkal együtt, szerelvények nélkül.

Mivel a fenti helyzetre nem találtam megoldást, ezért kezdtem bele az egészbe kézzel rajzolva, móricka-ábrákkal, vonalas füzetlapra, vonalzó és toll segítségével.

Azonban most rátaláltam egy olyan programra, ami direkt ilyen belsőépítészeti feladatokra találtak ki, desktop szoftver, ingyenes, kiegészíthető előre megépített elemekkel.

Ez pedig a SweetHome 3D névre hallgató amúgy Java-ban megírt program. Az első próbálkozások alapján könnyen kezelhető, kézreálló, gyors munkát tesz lehetővé. Szóval a hétvégén, miután a Zuhanyszoba összefoglalóját megírtam, átteszem a rajzokat ebbe a szoftverbe.

Szólj hozzá!

Címkék: szoftver tervező alaprajz

A bejegyzés trackback címe:

https://panellakas.blog.hu/api/trackback/id/tr923211322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása