HTML

Lakásfelújítás

Úgy döntöttem, kicsit lelakott 45nm-es panellakásomat felújítom. A felújítás folyamatát, ötleteimet, alaprajzokat, látványterveket, költségszámításokat, költségeket fogok itt publikálni mindenki okulására és a munka naplózása végett.

Friss topikok

  • AlfGab: Sziasztok! A DPS igen jó példa arra, hogy a Barrisol kiváltható minőségi romlás nélkül is, sok es... (2016.09.17. 19:35) Dupla jóhír: zuhany és feszített fólia
  • AlfGab: @pkrisko: Sziasztok! Azóta már jóval lejjebb mentek az árak, a gipszkartonnal igenis összehasonl... (2016.09.17. 19:27) Feszített fólia álmennyezet és fal
  • tanarbazis: Sziasztok! A szakember keresés új formája! Várjuk a szakembereket és szakembert keresőket. Gyors... (2015.11.11. 19:22) Az elektromos szerelvényekről
  • Amon: @Horváth János: A Jószakit nem próbálgatom, mert már nagyon régen becsuktam az Iwiw hozzáférésemet... (2011.09.08. 11:53) Mesteremberek az interneten
  • Amon: @Horváth János: Számoltam vele, igazából 10cm-ről sincs szó, ahol falvastagság van. A tolóajtó ped... (2011.09.05. 10:04) Új alaprajz - Az első ötlet

Archívum

Feedek

Dupla jóhír: zuhany és feszített fólia

2011.09.09. 12:00 Amon

 Dupla jó hírt kaptam. Egyrészt válaszolt vízszerelő emailben, másrészt kaptam másik feszített fóliástól információt.

A legfájóbb pontja a projektemnek az volt eddig, hogy a szakik nem nagyon hajlandóak online kommunikálni, ahol el tudom - írásban, képekkel illusztrálva - magyarázni a problémát, illetve le tudom írni, hogy mit szeretnék csinálni.

Nos, a héten két olyan választ is kaptam, ami nagyban előrelendíti a projektet, és kicsit színezi a kialakult elég sötét képet. Egyrészt találtam olyan vízszerelőt, aki szóba állt velem emailben, és leírta, hogyan valósítható meg az előbbi agymenésem zuhanyszoba témában, másrészt kaptam még egy árajánlatot (becslést) a feszített fóliás rendszerrel kapcsolatban.

A vízszerelő elmondta, hogy simán elkészíthető a tervezett helyiség, azzal a feltétellel, hogy dupla szigetelés lesz az aljzatban. Azaz szigetelés-padló-szigetelés-burkolat lesz a sorrend. Ez azt is jelenti, hogy pár centimétert emelni kell a zuhanyszoba aljzatán. Ez több okból is ildomos, például így elfér a folyóka és a bűzzárója, ráadásul nem szükséges bevésni a lefolyócsövet a fürdő aljzatbetonjába. Bár a szaki erősködött, hogy bevési a falba, én ezt felesleges pluszköltségnek tartom, lévén a fűtés- és a bejövő víz-csövek miatt úgyis gipszkarton dobozolnom kell a fürdőben. Ráadásul probléma esetén kevesebb bontással lehet később javítani. A két szigetelő réteg között pedig esztrich önterülő beton helyett szárazpadló lesz, gyorsabb lerakni, és nem kell annyit várni a száradásra, lerakás után járható, szerelhető.

A feszített fólia téma kezd érdekessé válni, mert bár nem Barrisol, de elég jól néznek ki. A árbecslés olyan 8-12 ezer forint négyzetméterenként, ami azért már sokkal közelebb van a gipszkartonhoz, ráadásként egyszerűbb, és gyorsabb építeni is annál. Valamint továbbra sem szükséges festeni, glettelni, meg a többi kényelmetlen és por-kosz-takarítás kombóval szenvedni. S persze elérhető átvilágítható panelben is. A termék pedig a DPS Plafol-tól származik.

Tehát a zuhanyszoba a terveknek megfelelően fog kinézni, és gondolkodhatok valamilyen gipszkarton-feszített fólia kombinációban is. Lassan kéne plafon-terveket is szkeccselni. 

A képek forrása: plafol.hu

2 komment

Címkék: szakember fürdő zuhany árajánlat megvalósíthatóság

A bejegyzés trackback címe:

https://panellakas.blog.hu/api/trackback/id/tr933213144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Olga Szafonov 2015.04.26. 11:27:38

Sziasztok,

mi nemrégiben szerettünk volna ilyen feszített mennyezetet, mert nagyon jól tud kinézni.

Mi mondjuk nem a barrisollal csináltattuk, mert az őrült drága volt, de vannak még másik magyar cégek is, akik ezzel foglalkoznak.

Mi olyat kértünk a nappaliba, ami gipszkartonnal van kombinálva, és a fólia alatt van ilyen LED világítás is. Még ezekkel a kérésekkel sem volt annyi az ára, mint amennyit te írtál. Persze lehet, hogy lejjebb mentek az árak a poszt óta.

Ok, drágább mint a gipszkarton, de 1000szer szebb is. Én teljesen beleszerettem.
A cég neve PlafonDesign volt, teljesen vállalható áron elkészítették. Az meg már tényleg őrület, hogy reggel 7re jöttek és estére kész volt a nappali takarítással együtt is.

Nézzetek mer pár fotót a neten, hogy milyen jókat tudnak csinálni.

AlfGab 2016.09.17. 19:35:59

Sziasztok!

A DPS igen jó példa arra, hogy a Barrisol kiváltható minőségi romlás nélkül is, sok esetben, ha feszített fóliáról van szó. De sok más cég is foglalkozik ezzel, európai vagy más háttérrel.

Akit esetleg mélyebben érdekel a téma, a www.feszitett-folia.com oldalt ajánlanám. Nem csak reklámdumával találkozhatsz, hanem igyekeztünk összefogni a feszített fólia témáját. Képek, leírások, műszaki tartalmak és mi miért típusú leírásokkal talákozhatsz.

Üdv, Gábor
süti beállítások módosítása